torsdag 26 maj 2011

Mera bortkopplat.

Då har man stängt av EKG också. Och droppet. Och syrgasen på prov för att se om hon syresätter sig ordentligt. Så skönt att slippa alla sladdar. Nu är det bara sladdarna, där man kan sätta en tillfällig pacemaker i, kvar. Och dom behövs förmodligen inte. Man sätter alltid in sådana sladdar när man genomgått en hjärtoperation.

Vid nästa mål ska vi testa att ge mat via flaska, så vi ska se hur det går. Hon är ju fortfarande ganska borta av medicinen men suger väldigt bra på nappen emellanåt. Och det är ju ett bra tecken. Det hon inte äter själv sondar man in efteråt. Men det är bra att börja "träna upp" henne igen.

Vi har äntligen fått internet att fungera på min dator så nu känner vi oss inte så isolerade från omvärlden. Man får ju inte ha några mobiler på på hela avdelningen (eller jo i flygplansläge) och det är man ju inte direkt van vid. Det är ju inte så kul att gå ut i hisshallen hela tiden och kolla mobilen.

Det är så himla skönt att höra från er alla! Att så många är engagerade och håller tummarna för Ines. Tack! Jag är väl ganska dålig på att svara både på sms, facebook och här på bloggen men det kanske inte är så konstigt. Så jag vill bara att ni ska veta att jag läser allt ni skriver och blir jätteglad för att ni tänker på oss!

Imorse på ronden fick vi också veta lite vad som väntar dom närmaste dagarna. Först och främst ska Ines komma igång med att äta tillräckligt själv så vi kan ta bort sonden, då ska hon även få medicinerna genom munnen istället för in i blodet. På lördag ska hon röntgas och antingen lördag eller söndag ska det göras ett ultraljud på hennes hjärta. Det är då man ser om det fortfarande håller tätt. Om det håller tätt och hon inte behöver annan smärtstillning än alvedon, att hon äter själv och att inget annat händer så blir det permission på söndag. Eller möjligtvis måndag. Då ska vi testa att bo tillsammans med Ines på patienthotellet än natt för att se hur det går. Sen kommer vi tillbaka hit till avdelning 67 på morgonen efter (det är bara över vägen) och har allt gått bra får vi åka hem! Men först ska Ines bara få ta det lugnt, sova och läka.

Japp, så är läget just nu. Ska försöka lägga in några bilder lite senare när det finns tid. Först blir det mat för oss, sedan Ines, sen ska vi turas om att gå ut en sväng för att få lite frisk luft och komma bort från sjukhuset.
---

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar